Een kijkje in de keuken bij AFAS Vaak is HRM een complex vraagstuk en vereist het een constante controle. Dit vraagt om veel aandacht voor het ingeven van personeelsgegevens. Helaas gebeurt het nog steeds dat dezelfde gegevens meerdere keren 'ingeklopt' worden. Het leidt tot onnodig veel tijdverlies en dus is het zaak om de HRM inrichting te optimaliseren.
Met deze insteek organiseerde AFAS hierover een seminar om te laten zien hoe een automatiseerder hier zelf mee om gaat en hoe dit voor elke onderneming uitstekend kan werken.
CarpaccioAls een vleesmes door de carpaccio ging Bas van der Veldt, directeur productdevelopment, door de 'ouderwetse' papieren kaartenbakken en gaf heel duidelijke adviezen over de perfecte digitale oplossingen van Profit HRM. "HRM inrichten begint bij jezelf. Laat de software voor je werken en zorg dat je er bent voor de medewerkers. Zie Profit HRM als primair proces", aldus Bas.
1 P&O-er op 220 medewerkers'Chefkok' en P&O man bij AFAS, Geert Nieland nam de gasten mee in het systeem en liet zien hoe hij meer dan 220 medewerkers in zijn eentje begeleidt. Dat hij daarnaast ook nog eens de complete salarisverwerking en het wagenpark voor het bedrijf beheert, veroorzaakte enig rumoer bij de aanwezige P&O-managers. "Hoe is het mogelijk dat u dat alleen voor elkaar krijgt?", kwam er uit de zaal naar voren. "Heel eenvoudig. Het recept is: goed automatiseren en gedisciplineerd met het systeem werken", antwoordde Geert.
Daarnaast liet AFAS-klant CRS Groep uit Eindhoven zien wat de overgang naar Profitweb, het geïntegreerde Intranet van AFAS Profit, voor het bedrijf heeft betekend. Dit bracht een belangrijke optimalisatieslag teweeg op het gebied van de digitale loonstrook, handboeken en Employee Selfservice (digitaal aanvragen van verlof en overuren). Al deze processen zijn nu prima geautomatiseerd en er is beduidend minder tijd voor nodig.
Natuurlijk werd de technische kant ook bekeken en stonden Marco Bennes en Pim Ter Horst klaar om het publiek te woord te staan. Na deze bijdrage werd de dag beklonken met een drankje aan de bar en gingen de tevreden klanten weer huiswaarts.
'Eet smakelijk.'