Vegatip: Vervang de hertenpoulet door extra groenten en/of 400 gram vegetarische stukjes van de Vegetarische Slager (te koop in de supermarkt).
Bereiding (inclusief stoven 12 uur):
Bak de ui, wortel, knoflook, paddenstoelen en knolselderij aan in een laagje olie en voeg vervolgens het hert en alle specerijen toe en bak dit kort aan.
Voeg de wijn toe en het water toe tot het net onder staat.
Doe de deksel erop en laat voor ongeveer 12 uur stoven tot het vlees bijna uit elkaar valt.
Schil de aardappel en kook ze 10 minuten tot ze helemaal gaar zijn.
Zet intussen de melk met de roomboter en een beetje zout op in een pannetje tot de boter gesmolten is.
Voor een fijne puree druk je de aardappelen door een zeef of, als je dat hebt, een passe-vite. Roer met een spatel het roommengsel door de aardappelen tot het mooi luchtig is.
Snijd de vergeten groenten lekker grof en bak ze met een beetje olie en zout in de oven voor 14 minuten op 180 graden.
Serveer alles lekker bourgondisch, of in grote schalen voor shared dining!