Broodje hummus met sesam

  Lunch  |   10 minuten  |    1 persoon

  • 2 sneetjes brood
  • 150 gram gegaarde kikkererwten
  • 1/2 teentje knoflook
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 50 ml water
  • 1 eetlepel witte sesam
  • 8 stuks zontomaat
  • peper en zout

Giet de kikkererwten af in een zeef. Maak een teentje knoflook schoon en snij deze door de helft.  Mix de knoflook en de kikkererwten in een keukenmachine, of gewoon met de staafmixer in een beker. Voeg al mixend langzaam de olie toe. Voeg daarna het water langzaam toe, tot de hummus de gewenste dikte heeft. Voeg de peper en zout naar smaak toe. Rooster even kort de sesam in een droge pan op het “vuur”. Besmeer de broodjes met de hummus en strooi daar wat sesamzaadjes over. Verdeel nu de zontomaatjes over de twee sneetjes brood.

tip

Voeg in de hummus een eetlepel tahin (sesampasta) toe. Of mix door de hummus geroosterde zoete aardappel, gekookte biet, of geroosterde pompoen.