Broodje vitello tonato

  Lunch  |   10 minuten  |    1 persoon

  • 1 pompoenpit broodje
  • 160 gram tonijn in water
  • 1/2 rode ui
  • 30 gram kappertjes
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels ketchup
  • 4 el mayonaise
  • peper/zout
  • 4 plakjes kalfsfricandeau
  • 2 rolletjes komkommer

Laat de tonijn uitlekken op een zeef. Snipper de rode ui. Giet de kappertjes af. Meng de tonijn met de gesnipperde ui, ketchup, sambal, mayonaise, 30 gram kappertjes en peper en zout naar smaak. Snij het broodje open en beleg het met de fricandeau. Doe er een flinke lepel tonijnsalade erop. Garneer met de komkommer kappertjes en een paar blaadjes sla. 

Vega-tip

Gebruik in plaats van de tonijn twee eieren en gebakken courgette voor de fricandeau.