Lunch | 10 minuten | 1 persoon
Schil de asperges goed rond zodat alle schil is verwijderd. Snij de asperge 2 cm vanaf de kont af. Kook ondertussen 1 ei. Bewaar de schillen en kontjes om hier een heerlijke aspergesoep van te maken. Het recept voor de soep staat in de receptuur van het broodje met asperge. Hieronder zal ik het recept van honing mosterddressing zetten. Zet de asperges in een passende pan met de zout en suiker net onder water. Je kan ze onder water houden door er een klein bordje op te leggen. Breng dit aan de kook en laat het 2 minuten doorkoken en zet dan het vuur uit. Laat de asperges afkoelen in het eigen vocht. Bewaar het vocht om hier soep van te maken. Snij de radijs, komkommer en rode ui. Doe de salade in een bord en maak aan met dressing. Beleg met de ham. Snij 3 asperges in drieën en verdeel dit over de ham. Snij het ei doormidden en plaats hem op de salade. Garneer het af met de radijs, komkommer en ui.
Tip: Vervang de ham door gerookte zalm.
Honing mosterd dressing basis.
Ingrediënten:
1 dl witte wijnazijn
50 gram gladde mosterd
50 gram grove mosterd
½ tl zout
100 gram honing
4 dl zonnebloemolie
Bereidingswijze:
Meng in een bekken de witte wijnazijn, gladde mosterd, grove mosterd, honing en zout.
Voeg de olie in een dunne straal toe terwijl je rustig blijft roeren met de garde. Zo emulgeert de olie en azijn.
Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Maak de salade zonder de beenham.