Salade gebakken kip

  Lunch  |   15minuten  |    1 persoon

  • 60 gram gemengde sla
  • 90 gram kippendijen
  • 1/4 courgette
  • 1/2 avocado
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 rode puntpaprika
  • 1/4 komkommer
  • 1 dl ketjap
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • peper/zout

Snij de kippendijen in mooie stukjes en laat ondertussen je pan vast zachtjes warm worden op het vuur. Bak de kip tot dat dit goudbruin is. Als de kip aan het bakken is kan je de rest van de groenten gaan snijden in de gewenste vorm. Meng in een kom de ketjap, kerrie, en de gember sap. Wanneer de kip goudbruin is voeg je de courgette toe en bak je dit een minuut mee en dan blus je het geheel af met de marinade van ketjap en laat dit twee minuten doorkoken.  

Doe vervolgens de sla in een kom en verdeel de kip over de sla. Doe dan alle andere garnituren verdelen over de salade. Gebruik als laatste het overgebleven sap uit de pan als dressing en verdeel dit over de salade. 

Vega-tip

Vervang de kippendijen voor kikkererwten.