Salade zoete aardappel

  Lunch  |   30 minuten  |    1 persoon

  • 1 zoete aardappel
  • 6 snack tomaatjes
  • 1 rode paprika
  • 3 groene asperges
  • 60 gram feta blokjes
  • 1/2 zakjes mesclun sla
  • Handje pompoenpitten
  • Olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • Peper/zout

Verwarm de oven voor op 170 graden. Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes. Doe dit ook met de paprika en asperges. Meng de aardappel met wat olijfolie en peper en zout in een ovenschaal. Zet gedurende een half uur in de oven. Doe dit 20 minuten later ook met de paprika en 25 minuten later met de tomaatjes. (Zodat de aardappel 30 minuten, de paprika 10 minuten en de tomaatjes 5 minuten in de oven hebben gezeten).  Haal het eruit en laat iets afkoelen. Maak ondertussen de dressing van 1 deel mosterd, honing en 4 delen olijfolie. Bak de asperges in een koekenpan. Rooster de pompoenpitten kort in een koekenpan. Start met een laag verse salade in een grote schaal. Voeg hierna de gegrilde groente toe, de feta in stukjes en de pompoenpitten. Garneer met de mosterddressing en eventueel wat extra olijfolie.