Vertrouwen is een van de belangrijkste fundamenten voor een succesvol en gezond bedrijf. Het geven van vertrouwen zorgt voor een hoge betrokkenheid. Dat komt bij AFAS tot uiting in een transparante en open bedrijfsvoering. Alle medewerkers kunnen alle resultaten van AFAS én van alle collega’s vinden in onze cockpits.
Daarnaast leggen we verantwoordelijkheden neer daar waar ze horen. We streven naar weinig regels en eigenlijk zijn die samen te vatten door te handelen vanuit gezond verstand. Zo beslissen onze collega’s zelf welke kosten ze declareren en waar ze hun € 1.000,- persoonlijk opleidingsbudget voor inzetten. En dat werkt erg prettig, voor zowel de medewerkers als de leidinggevenden!
De CEO verkleedt zich bijvoorbeeld als giraffe op het jaarlijkse AFAS-uitje, een supportmedewerker die op een gewone werkdag onder de voetbaltafel doorkruipt, een consultant die doedelzak speelt tijdens een Kantoordag en een groep programmeurs die bij elkaar komt voor een Geek-night. Een beetje gek zijn we wel bij AFAS.
We hebben een uitgesproken mening en zijn vol passie als het gaat om automatiseren en inspireren. We laten graag zien dat het anders kan. Het liefst met een goede dosis humor.
Onze collega’s zijn persoonlijk en betrokken. Ben je langdurig ziek of is er een kleine geboren? Sta dan niet raar te kijken als je wordt overladen met kaartjes en cadeautjes van collega’s. We zijn direct en eerlijk tegen elkaar en alle collega’s zijn in het bezit van een duidelijke en waardevolle mening. Als we het ergens niet mee eens zijn vertellen we elkaar dat.
En we zijn trots. Heel erg trots. Trots op ons product, trots op onze collega’s en trots op het feit dat we een (h)echt familiebedrijf zijn.
Eerst doen, dan denken. Dat is ons motto.
Bij AFAS heerst gelukkig geen vergadercultuur. Liever stropen we de mouwen op om gewoon aan de slag te gaan. Je kunt natuurlijk oeverloos lang na blijven denken en blijven discussiëren over een briljant idee. Maar bij AFAS hebben we liever dat je gewoon begint om het uit te voeren. Zo weet je snel of het inderdaad een briljant idee is en kun je het continu blijven verbeteren.